Cæcilie – Cerebral Parese

Cæcilie – Cerebral Parese

"Vi oplevede et enormt 'boost'"


"Som forældre oplevede vi effekten som et enormt boost for Cæcilie – ud over den fysiske del blev Cæcilies læseniveau også markant bedre."

Når Cæcilies mor tænker tilbage, var det nemt at komme i gang med Mitii. Både Cæcilie og hendes forældre, havde store forventninger.

Det var Cæcilies fysioterapeut, som anbefalede hende at træne med Mitii.

– Vi kontaktede Elsass Instituttet og heldigvis fik Cæcilie mulighed for at træne med Mitii. Derefter var vi af flere omgange på centeret, hvor vi blev undervist i nyeste viden om Cerebral Parese, i kostens betydning og selvfølgelig også i, hvordan træningen og forløbet ville foregå, fortæller Karin, mor til Cæcilie på 14 år.

Gik over forventning

For at få den fulde effekt af Mitii er det afgørende, at der trænes intensivt i hele perioden. Hele 45 minutter hver dag i 20 uger kan være en udfordring for mange, men ifølge Karin gik træningen over al forventning, for Cæcilie var 110% ‘committed’ til projektet.

– Vi behøvede aldrig at sige ’så er det nu, Cæcilie’, for hun var altid klar og nød at blive udfordret hver dag, og samtidig kunne hun jo mærke, at hun blev bedre og bedre til øvelserne selv om belastninger og sværhedsgrader blev øget løbende, fortæller Cæcilies mor.

Var der tekniske udfordringer undervejs blev de løst via Mitii’s hotline, og var der spørgsmål af mere træningsmæssig karakter, sendte familien blot en mail til Mitii og fik svar tilbage den efterfølgende morgen.

– Jeg syntes faktisk, det var nemt at gå til. Når man har prøvet det et par uger, bliver man jo ligefrem rutineret, fortæller Karin.

Et gevaldigt boost

Hos Cæcilies mor er der ingen tvivl om, at hendes datter udviklede sig markant – både under og efter hun havde trænet med Mitii.

– Som forældre oplevede vi effekten som et enormt boost for Cæcilie – ud over den fysiske del blev Cæcilies læseniveau markant bedre. Hun havde nemmere ved at huske, og var generelt hurtigere i optrækket. Hendes sproglige færdigheder udviklede sig, og hun udviste et større gå på mod. Det at blive så mærkbart fysisk bedre var nok den allerstørste gevinst, det giver selvtillid og mod på mere, siger Karin.

De efterfølgende test kunne også bekræfte at Cæcilie havde gjort markante fremskridt på flere områder.

Go’ viden

I forbindelse med opstarten af Mitii havde Cæcilie også fået en introduktion til, hvad der rent faktisk sker i hjernen, når man har Cerebral Parese.

– Det gjorde underværker for hende, hun fik simpelthen en større forståelse for sin egen situation og kan i dag sætte ord på sin hjernes ’opførsel’, slutter Karin.

Den fysiske gevinst ved Mitii-træningen tog en anden drejning end planlagt, da Cæcilie faldt af sin hest umiddelbart inden afslutningen af træningsforløbet. Det betød, at hun desværre ikke fik den fulde effekt af hendes nyvundne fysiske styrke. Ridning og heste er Cæcilies store passion, og i dag er hun selvfølgelig tilbage på hesteryg.

Vil du vide mere om, hvordan Mitii kan hjælpe dig?

Kontakt os her.

Comments are closed.