Caroline – Cerebral Parese

Caroline – Cerebral Parese

"Jeg er blevet bedre i min hverdag"


Caroline har Cerebral Parese. I oktober 2011 påbegyndte hun træning med Mitii. Efter 14 ugers intensiv træning oplevede den unge PL-rytter og hendes familie en markant forandring

I oktober 2011 påbegyndte Caroline, som har CP, træningen med Mitii. Efter 14 ugers intensiv træning oplevede både den unge PL-rytter og hendes familie en markant udvikling.

Caroline kom i kontakt med Elsass Instituttet, da hun som en af landets dygtigste paradressurryttere medvirkede i DR-programmet ’Verdens Bedste Handicap’, der bl.a. handlede om træning af hjernen.

– Vi har ofte beskrevet det som ’at Caroline havde fået pudset brillerne’. Vi oplevede, at hun fik et nyt klarsyn på mange ting og situationer, forklarer Carolines mor.

– Jeg deltog i Paralympiske Lege i Beijing i 2008, og umiddelbart derefter startede jeg på Oure Sport & Performance. Da jeg tre år senere vendte hjem fra Oure, kom jeg igen i kontakt med Elsass Instituttet, fortæller Caroline.

Carolines mor, Mette, fortæller, at familien henvendte sig for at høre, om daglig fysioterapi-træning var muligt på centeret, og i den forbindelse fik Caroline tilbuddet om at træne med Mitii.

Mitii for fuld damp

45 minutter om dagen i 14 uger! Så meget tid krævede Mitii, og Caroline var klar til kamp. – Det var nemt at bruge og sjovt, og min familie prøvede også Mitii. Jeg syntes faktisk, det var for nemt i starten, men så blev sværhedsgraden justeret af en af centerets terapeuter, så jeg kunne blive udfordret rigtigt, fortæller Caroline.

– Efter den første tilpasning, hvor Mitii blev indstillet, så det passede 100% til Caroline, var der virkelig tale om træning for både ’ånd og hånd’, fortæller Carolines mor.

Som med al træning kunne Caroline indimellem godt være sur over at skulle i gang igen, men her hjalp det, at opgaverne skiftede og gjorde træningen varieret.

Hård træning betaler sig

Målet med Mitii er, at den enkelte forbedrer og udvikler sig – både motorisk og kognitivt. I Carolines tilfælde var der også udvikling at spore på flere fronter.

– Vi har ofte beskrevet det som ’at Caroline havde fået pudset brillerne’. Vi oplevede, at hun fik et nyt klarsyn på mange ting og situationer. Fx kunne hun nu være i en relation og bagefter reflektere over nuancer i samtalen, som vi aldrig tidligere har hørt hende tænke over. Ligesom hun blev i stand til nemmere at se en problemstilling og beslutte ’det her er en skidt idé’ eller ’ja, det er det, vi gør’, forklarer Carolines mor.

– Udover de ting, som min mor har beskrevet, så blev jeg også fysisk meget mere fit, og jeg opdagede, at jeg har muskler i kroppen, som jeg bestemt ikke bruger i min ridning, griner Caroline.

Når Caroline og hendes mor skal sætte ord på det bedste, der er sket i forbindelse med træningen er svaret helt klart øget selvstændighed, øget evne til at afkode sociale sammenhænge og forbedret motorik og fysik.

Siden Caroline har trænet med Mitii, har hun deltaget i De Paralympiske Lege i London, VM i USA og talrige konkurrencer i Europa i Paradressur.

Træning med Mitii foregår hjemme. Der er tale om et online træningskoncept, som ved hjælp af en stor tv-skærm, der præsenterer opgaverne, og en Kinect, der registrerer bevægelser, skal få både hjerne og krop i sving for at løse opgaverne. Bag Mitii sidder en instruktør, der gennem hele træningsperioden justerer sværhedsgraden på opgaverne.

Vil du vide mere om, hvordan Mitii kan hjælpe dig?

Kontakt os her.

Comments are closed.