Frigg – Cerebral Parese

Frigg – Cerebral Parese

"14 uger i et helt liv er jo ingenting"


Frigg Müller er 31 år og har gennemgået et Mitii-forløb med imponerende resultater. De 14 uger, Mitii-forløbet varer, var både sjove, udfordrende og gav gode resultater

Frigg har CP og sidder i kørestol. I efteråret 2015 gjorde hendes ridetræner hende opmærksom på et Facebook-opslag, hvor Mitii søgte testbrugere til nye forløb.

– Jeg var klar! Jeg talte det naturligvis igennem med min mor, som støttede mig, og så meldte jeg mig, fortæller Frigg.

– Allerede efter en måneds træning med Mitii kunne jeg mærke forskel – og i dag kan jeg gøre flere ting på én gang!’

Frigg havde hørt om Mitii, inden hun selv gik i gang med sit eget træningsforløb, men hun havde aldrig prøvet Mitii – heller ikke noget, der lignede.

– Træning var bestemt ikke nyt for mig, for jeg rider, og så har jeg også trænet med min fysioterapeut, men jeg syntes, det var spændende at skulle i gang med noget nyt, forklarer Frigg.

Opgaver med udfordringer

Da Mitii-tasken med al udstyret landede på Friggs adresse, satte hun selv det hele op. Mitii-teamet assisterede med at få skærmen tilpasset højden på hendes kørestol – og så var hun klar.

– Jeg fandt hurtigt ud af, at det fungerede bedst for mig at træne om formiddagen. På det tidspunkt er jeg mest frisk. Generelt var træningen både spændende, anderledes og meget varieret. Og det er motiverende, når man kan mærke, at man bliver bedre til opgaverne, fortæller Frigg.

Mitii, som er et online træningssystem, foregår hjemme. Ved hjælp af en stor tv-skærm, der præsenterer opgaverne, og en Kinect, der registrerer bevægelser, skal både hjerne og krop i sving for at løse opgaverne. Bag Mitii sidder en instruktør, der gennem hele træningsperioden justerer sværhedsgraden på opgaverne.

– Jeg syntes, Mitii-opgaverne – uanset om det var regnestykker eller puslespilsopgaver – var sjove og lidt hyggelige, og så var jeg meget glad for at blive fulgt af én på sidelinjen. Det lægger også lidt pres på én, fortæller Frigg.

Intensiv træning gi’r effekt

30 minutter hver dag i 14 uger kan lyde uoverskueligt for nogen, men ikke for Frigg, der allerede efter en måned kunne mærke en forskel.

–Både min hjælper og min ridetræner kunne hurtigt se, at jeg forbedrede mig – og i dag er resultaterne endnu bedre.

– Jeg oplever mindre stress, og min hukommelser er forbedret – nu kan jeg fx også både bevæge mig rundt og tale samtidig, og det kan kun lade sig gøre, fordi min koncentrationsevne er styrket.

Det mest tydelige er måske, at jeg har fået mere overblik over min ridning og kommer nu bedre rundt på banen med min hest, siger Frigg.

På spørgsmålet om, hvorfor Frigg har opnået så gode resultater, har hun selv et bud på en god forklaring:

– Jeg har fulgt træningen til punkt og prikke, og så har jeg haft et mål. Målet er vigtigt for alle, der vil træne med Mitii – og jeg vil gerne igennem et Mitii-forløb igen, hvis der er mulighed for det. Mit mål er nemlig at blive verdensmester i ridning, slutter Frigg med et smil på læben.

Vil du vide mere om, hvordan Mitii kan hjælpe dig?

Kontakt os her.

Comments are closed.