Kenneth – hjerneskade

Kenneth – hjerneskade

”De 14 uger har gjort noget helt særligt ved mig”


Kenneth havde levet med en hjerneskade i seks år. Han troede ikke, at der kunne gøres mere for ham. Men så blev han introduceret til Mitii

Kaos. Magtesløshed. Og tomhed. Ordene er Kenneth Kinstowskis og beskriver de følelser, som pludselig skyller ind over ham tilbage i september 2010, da han får en besked, som for altid vender op og ned på hans liv.

En neuropsykolog fortæller Kenneth, at han har skader på hjernen – sandsynligvis grundet en ubehandlet meningitis, som har udviklet sig til hjernebetændelse.

”Jeg husker, at jeg bliver utrolig bange. For jeg kan ikke gennemskue, hvilken indflydelse får det her på mit liv,” fortæller han.

Noget er galt

Historien tager sin begyndelse et helt år forinden. Kenneth er kommet hjem fra en sommerferie i udlandet. Kort efter oplever han de første tegn på, at noget er galt.

”Jeg går og bliver syg i tide og utide. Jeg oplever også, at jeg får angst. Og de opgaver, jeg har på jobbet bliver pludselig helt uoverskuelige,” forklarer Kenneth.

Symptomerne tager til i løbet af det næste halve år, og i januar går det så helt galt: Kenneth falder om med feber, angst og føleforstyrrelser. Han bliver indlagt, men lægerne kan ikke finde ud af, hvad der er galt.

”De svæver mellem alle mulige forklaringer: Alt fra Borrelia til Aids er oppe at vende. De famler i blinde og tør ikke rigtigt behandle mig. Det er en ret frygtelig og surrealistisk tid,” husker Kenneth.

I sidste ende lander lægerne på, at det er en sejlivet virusinfektion, som vil aftage med tiden. Men det sker ikke. Frem mod sommeren 2010 bliver Kenneth mere og mere initiativløs. Han falder i søvn i tide og utide og bliver aggressiv. Først i september får han diagnosen.

Familien flygter

De efterfølgende år er kaotiske. Kenneth prøver forskellige behandlingstilbud, men intet hjælper for alvor. Og det har konsekvenser. Han bliver mere og mere frustreret og føler sig magtesløs over sin situation.

”Jeg er meget vred kombineret med, at jeg til en vis grad er blevet depressiv over udmeldingen omkring min hjerneskade. Det går hårdt ud over min ekskone. Det går hårdt ud over børnene. Og det kulminerer, da min ekskone tager børnene under armen og sætter dem i bilen, og forlader vores hjem,” fortæller Kenneth.

Kan der gøres mere?

Skilsmissen bliver skelsættende. En langsom rejse mod bedring begynder for Kenneth, som nu er mere determineret end nogensinde for at ændre status quo.

Kenneth starter blandt andet frivilligt arbejde som kommunikationsmedarbejder hos Hjerneskadeforeningen, men døjer stadig med træthed, manglende koncentrationsevne og overskud. Han er nået til et punkt, hvor han ikke forestiller sig, at der kan gøres mere for at hjælpe ham, men så bliver han introduceret til Mitii.

Kenneth starter et 14 uger langt genoptræningsforløb, hvor Mitii er redskabet. Med Mitii træner Kenneth intensivt krop- og hjernesamarbejdet. Det er 14 lange og krævende uger, men lige så stille og roligt begynder resultaterne at vise sig.

”Den effekt, jeg har haft med Mitii, har i høj grad været på områder som struktur, hukommelse og fokus. I høj grad også i forhold til planlægning. Min yngste datter synes, at jeg er langt mere underholdende og meget mere frisk og initiativrig.,”

Den forskel bliver også bemærket på Kenneths arbejdsplads.

”Han er blevet meget bedre til at løse komplicerede opgaver, og han kan gøre det uden at blive så udmattet, som han gjorde før,” fortæller Susan Søgaard, kommunikationschef i Hjerneskadeforeningen.

”De her 14 uger har gjort noget helt særligt ved mig. Jeg er mere energisk - mere pågående, mere fyldt af selvværd og selvtillid. Så det har været fantastisk godt, selvom det også har været hårdt.”

Vil du vide mere om, hvordan Mitii kan hjælpe dig?

Kontakt os her.

 

Comments are closed.